A-
A+

“Master of puppets” tar sig in på Billboard

Det amerikanske heavy metal-bandet Metallicas 80-talssingel “Master of puppets” har tagit sig in på Billboardlistan. Arkivbild.
Det amerikanske heavy metal-bandet Metallicas 80-talssingel “Master of puppets” har tagit sig in på Billboardlistan. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Metallicas 80-talssingel “Master of puppets” har tagit sig in på plats 40 på amerikanska Billboardlistan efter att ha spelats i Netflix -serien ”Stranger things”, rapporterar Pitchfork.

Singeln släpptes 1986 och ligger nu på musiklistan för första gången sedan den släpptes för 36 år sedan.

I början av juli fick låten ett uppsving när bandet gjorde en Tik Tok-duett av låten tillsammans med skådespelaren Joseph Quinn, som spelar rollfiguren Eddie Munson, och i helgen tackade bandet skaparna av tv-serien i ett uttalande på Instagram.

”Det är en otrolig ära att få vara en så stor del av Eddies resa och att än en gång få göra sällskap med alla de andra fantastiska artisterna som spelats i serien” skrev bandet.

Tik Tok-videon fick över 7,3 miljoner visningar och 1,7 miljoner gilla-markeringar och låten nådde även förstaplatsen på Itunes rocklista i samband med det.

Det hela kan ses som något av en "Stranger things"-effekt eftersom serien tidigare gjorde en annan gammal låt populär genom att spela den. Då var det Kate Bushs "Running up that hill" som först släpptes 1985 och som efter tv-serien hamnade på Billboardlistans åttonde plats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.