-
+

Matchvinnaren: "Är så himla bra tillsammans"

Daniel Pettersson sköt sex mål mot Frankrike.
Daniel Pettersson sköt sex mål mot Frankrike.
HandbollTT

Sex skott, sex mål. Daniel Pettersson var en av de svenska matchvinnarna i bragden mot Frankrike, men efteråt hyllade han laget.

Vi är så himla bra tillsammans, säger han efter 32–26-segern i VM-semin.

Annons

Annons

Pettersson har tidigare i handbolls-VM hamnat lite i skymundan av kantkollegorna Hampus Wanne och Lucas Pellas till vänster, men nu gjorde högersexan sin bästa match hittills i turneringen.

Det var en fantastisk känsla i kroppen, det kändes bra från första minuten och jag kom rätt in i matchen och bara fortsatte, säger han.

Sex mål på lika många skottförsök kom från Eskilstunasonen när "Les bleus" besegrades i Kairo. Utan tvekan karriärens största landslagsseger för Pettersson, som gjorde sitt första mästerskap i fjolårets fiasko-EM på hemmaplan.

Vi möter ett världslag med stjärnor på varje position, som spelar i de största klubbarna i Europa. Men vi gör en fantastisk match och står tillsammans som ett lag, säger "DP".
Vi hjälper varandra i alla situationer och gör varandra bättre, det är otroligt kul att vara en del av det här laget. Nu ska vi vara ödmjuka inför nästa uppgift också och ge allt vi har igen på söndag, säger "DP".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss