Mattias Zachrisson avslutar karriären

Mattias Zachrisson tvingas avsluta sin handbollskarriär. Arkivbild.
Mattias Zachrisson tvingas avsluta sin handbollskarriär. Arkivbild.
HandbollTT

Handbollsstjärnan Mattias Zachrisson avslutar karriären. Den axelskada han länge dragits med sätter nu stopp.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Mattias Zachrisson, högersexa i Füchse Berlin och landslagsstjärna väljer att avsluta sin handbollskarriär.

I ett inlägg på Instagram skriver han om beslutet.

"Allt har ett slut – och ibland kommer det tyvärr tidigare än vad man själv önskat och trott. För mig har det tagit tid att acceptera och förstå att jag inte kommer att kunna göra det jag älskat mest att göra längre, att spela handboll."

Det var i augusti 2019 som Zachrisson skadade axeln på en träning. Trots bland annat två operationer har han inte kunnat komma tillbaka till handbollen.

"Både jag och de medicinska teamen i både klubb- och landslaget har gjort var vi har kunnat, men tyvärr är axelkulan helt förstörd och jag har fått förlika mig med tanken på att det spelarkarriären är över." säger 30-åringen i ett pressmeddelande.

I Füchse Berlin, där han spelat sedan 2013, har Zachrisson vunnit klubblags-VM två gånger, EHF-cupen två gånger och tyska cupen en gång.

Han har spelat i svenska landslaget sedan 2009 och hunnit med 128 A-landskamper med OS-silvret från 2012 och EM-silvret 2018 som främsta meriter.

"Nu väntar ett nytt och ännu oskrivet kapitel i mitt liv och för första gången som vuxen är jag inte längre handbollsspelare till yrket." avslutar Mattias Zachrisson sitt inlägg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons