A-
A+

Max en timmes onlinespelande för barn i Kina

Kinesiska barn får inte spela onlinespel mer än tre timmar i veckan framöver.
Kinesiska barn får inte spela onlinespel mer än tre timmar i veckan framöver.
SpelTT

Inte mer än tre timmar i veckan. Och ingenting på de flesta skoldagar. Kina skärper återigen gränserna för hur mycket minderåriga får spela på nätet.

Annons

Annons

Personer under 18 år i Kina kommer att få ägna sig betydligt mindre åt onlinespel framöver, rapporterar flera medier.

"Många föräldrar har på senare tid uppgett att spelberoende hos en del unga och barn allvarligt stör deras normala studier, liv och fysisk och psykisk hälsa", skriver den nationella press- och tidskriftsmyndigheten NPPA i ett uttalande, enligt The New York Times.

De nya reglerna innebär att speljättar som Tencent och Netease bara kommer att få tillåta barn att spela mellan klockan 20 och 21 på fredagar, lördagar och söndagar, vilket är en rejäl åtstramning jämfört med tidigare begränsningar på maximalt 1,5 timme de flesta dagarna.

"De här reglerna är de striktaste hittills och kommer i princip att slå ut allt spenderande från minderåriga, som vi sett redan varit på extremt låga nivåer", säger analytikern Daniel Ahmad vid Niko Partners till Bloomberg.

Alla onlinespel i Kina ska också kopplas till ett statligt system för att motverka beroende.

Tencent, som bland annat äger Riot Games och svenska Sharkmob, säger att man strikt kommer att följa de nya reglerna.

"Sedan 2017 har Tencent utforskat och tillämpat olika nya tekniker och funktioner för att skydda minderåriga. Det kommer att fortsätta", säger en talesperson för bolaget i ett uttalande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!