A-
A+

Mbappé ber om ursäkt för straffmiss: "Ledsen"

Yann Sommer räddade Kylian Mbappés straff.
Yann Sommer räddade Kylian Mbappés straff.
FotbollTT-Reuters

Kylian Mbappé blev straffmissare och syndabock när Frankrike slogs ut ur fotbolls-EM efter straffläggning mot Schweiz i åttondelsfinalen.

"Jag är ledsen för den här straffen. Jag ville hjälpa laget men misslyckades", skriver 22-åringen på Instagram efter förlusten i Bukarest.

Annons

Annons

Inlägget innehåller en bild på Mbappé i förgrunden och ett jublande schweiziskt lag i bakgrunden. Bilden är tagen efter att Mbappé, som ende straffmissare i straffläggningen, slagit den tionde och avslutande straffen som Schweiz målvakt Yann Sommer räddade med vänsterhanden.

"Det kommer att vara svårt att sova efter det här, men olyckligtvis är det så här upp- och nedgångarna i idrotten som jag älskar ser ut", skriver PSG-anfallaren.

Mbappé, som slog igenom stort i samband med Frankrikes VM-guld i Ryssland för tre år sedan, blev mållös i sina fyra matcher i EM.

"Det viktigaste kommer att vara att komma tillbaka starkare för framtida uppdrag. Och lycka till till det schweiziska laget."

Schweiz gick vidare till kvartsfinal efter totalt 8–7 i matchen sedan laget tagit ledningen med 1–0 och sedan hämtat tillbaka ett 1–3 underläge till 3–3. Härnäst väntar Spanien i kvartsfinal på fredag i S:t Petersburg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!