A-
A+

Mc-förare död efter krock med polis

Ingen polis skadades i samband med olyckan. Arkivbild.
Ingen polis skadades i samband med olyckan. Arkivbild.
OlyckorTT

En motorcyklist i 55-årsåldern har avlidit efter att ha kolliderat med en polisbil i närheten av Fjärdhundra i Enköpings kommun.

Annons

Annons

Det var strax före klockan 20 på onsdagen som polis fick larm om en motorcykelförare som misstänktes vara påverkad av alkohol. Kort därefter fick en polispatrull syn på föraren, och försökte då få stopp på honom.

Föraren väljer att inte stanna. Det inleds då ett förföljande som man sedan väljer att avbryta omedelbart i princip, av säkerhetsskäl, och följer i stället efter på håll, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Föraren svänger av på en länsväg strax utanför Enköping och strax därpå kolliderar mannen med en annan polisbil.

Själva kollisionstillfället är fortsatt oklart exakt vad som har hänt. Det kommer givetvis utredas noga, säger Jansson Klarin, som inte vet om polisbilen var i rörelse vid krocktillfället.

Polisen i bilen klarade sig undan fysiska skador men hade på kvällen ännu inte kunnat höras. Motorcykelföraren skadades mycket svårt och fördes till sjukhus där han senare avled av sina skador.

Ärendet utreds nu som vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Både polisbilen och motorcykeln är tagna i beslag.

En förundersökning gällande polisens agerande i samband med händelsen har också inletts. I nuläget finns ingen misstänkt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.