A-
A+

Medvedev: Djokovics hatare kommer att ändra sig

Daniil Medvedev, vänster, hyllar Novak Djokovic.
Daniil Medvedev, vänster, hyllar Novak Djokovic.
TennisTT-Reuters

Novak Djokovics "hatare" kommer att ändra sig, det tror världstvåan Daniil Medvedev. Men det kommer att ta tid säger han, Djokovic kanske till och med hinner lägga av innan tennisvärlden inser hans storhet.

I slutändan kommer de att se Novak överallt. Då kommer folk att börja förstå 'Okej, det han har gjort är fantastiskt, säger ryssen enligt Reuters.

Annons

Annons

I helgen skrev Novak Djokovic historia, igen, två gånger. Serben vann sin 37:e titel i ATP Masters när han besegrade Daniil Medvedev i finalen i Paris, fler än någon annan. Dessutom avslutar han året som världsetta för sjunde gången, också det ett rekord.

När jag passerar en av mästarna, speciellt en som Pete Sampras som jag såg upp till när jag var barn, betyder det allt för mig. Det är lite av en surrealistisk känsla, sade Djokovic efter segern i Paris. Pete Sampras hade rekordet tidigare.

Får inte erkännande

Men trots att Djokovic skriver historia får han inte det erkännande han förtjänar, det säger den nyss besegrade världstvåan Daniil Medvedev. Men ryssen är säker på att serbens "hatare" kommer att förstå hans storhet i sinom tid.

Tio år efter att han drar sig tillbaka, kommer det finnas människor som börjar följa tennis, precis som jag gjorde. Jag såg aldrig Sampras spela, jag var för ung men jag hörde att han var fantastisk – det kommer att vara samma sak med Djokovic, säger Medvedev enligt Reuters.

Annons

Annons

"Fantastiskt"

Det kommer att komma människor som bara kommer att läsa om det på Wikipedia eller något. Vilka var resultaten, vem var världsetta flest veckor, flest gånger? I slutändan kommer de att se Novak överallt. Då kommer folk att börja förstå 'Okej, det han har gjort är fantastiskt'.

Djokovic har länge tampats i världstoppen men har fått stå i skuggan av tennisens guldgossar, Rafael Nadal och Roger Federer. De två publikfavoriterna har dock fallit på världsrankningen den senaste tiden, efter envisa skador. Just nu ligger de på plats fem respektive 14.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.