Medvedev till final i ATP-slutspelet

Daniil Medvedev spelar final i London mot Dominic Thiem.
Daniil Medvedev spelar final i London mot Dominic Thiem.
TennisTT

Förra året vann han inte en enda match i ATP-slutspelet i London. I år kan ryske världsfyran Daniil Medvedev stå som segrare .

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Ryske världsfyran Daniil Medvedev slog ut Rafael Nadal i semifinalen i herrtennisens ATP-slutspel i London, och stoppade därmed spanjoren från att ta hem en av få titlar han fortfarande saknar.

Medvedev slog ut Nadal med 3–6, 7–6, 6–3, och är klar för final.

Ryssen spelade starkt, men hamnade trots det i knipa. Och det krävdes en rejäl upphämtning för att säkra segern.

Det kändes verkligen konstigt fram till 5–4 i andra set, när han servade för matchen. Det kändes som att jag slog bra slag men det fanns ingen koppling i mitt spel och det var därför jag förlorade. Han var bättre vid de viktiga tillfällena, säger Medvedev i intervjun på planen efter matchen, enligt tävlingens hemsida , och fortsätter:
Jag bestämde mig för att ändra några småsaker. Spela närmare, gå in för det lite mer. Jag kände att jag hade chansen att vinna, säger han.

Semifinalsegern var 24-åringens första vinst mot Nadal. Medvedev var också den enda i sin grupp som tog sig genom gruppspelet obesegrad, bland annat genom att vinna över Novak Djokovic. Det är i stark kontrast till Medvedevs insats i turneringen förra året, då han inte vann en enda match.

Världsettan Djokovics resa tog också slut i semifinalen, där han förlorade efter tre set mot österrikaren Dominic Thiem, som alltså möter Medvedev i final under söndagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons