Melker Karlsson målskytt i comebacken

Skellefteå besegrade Örebro med 4–1. Arkivbild.
Skellefteå besegrade Örebro med 4–1. Arkivbild.
IshockeyTT

Senast han spelade i Skellefteå blev det guld. Efter sex år i San Jose och NHL var Melker Karlsson tillbaka igen – och imponerade direkt.

Han gjorde Skellefteås första mål och var en vitamininjektion som låg bakom lagets seger med 4–1 mot Örebro.

Det här var roligt, man vill alltid vinna. Och vi var effektiva i dag. Vi har pratat om att vi måste bli mer effektiva, det är det vi har förlorat matcherna på tidigare, säger Melker Karlsson

Annons

Annons

Annons

Annons

Det känns att det är betydligt bredare än jag är van. Man skickar mycket puckar i sidled. Sedan kan väl matchformen bli bättre, både orken och tajmingen. Men i dag kändes det bra ändå. Vi var inte så mycket i egen zon, säger Skellefteås återvändare efter sin första match på stor rink sedan 2014. Och sin första match sedan NHL avbröts i mars.

Spelsuget vägde uppenbarligen tyngre än matchovanan och den rivige centern spelade en central roll direkt från första bytet mellan kedjekompisarna Joakim Lindström och Darren Nowick.

Örebro tog ledningen när Rodrigo Abols hittade rätt mellan benen på Gustaf Lindvall i Skellefteås mål, men sedan handlade det mest om hemmalaget.

Helt nytt lag

Kvitteringen kom efter 14.34 genom Melker Karlsson. I numerärt överläge styrde han in ett skott från Jonathan Johnson.

Självklart var det skönt. Det är ju framför mål de vill ha mig också. Jag ska försöka vara där så mycket som möjligt och kanske också peta in någon puck då och då, säger han.

Sedan Jimmie Ericsson slutade har Skellefteå saknat just den egenskapen som Melker Karlsson lagt sig till med under sina nära 400 NHL-matcher. 30-åringen är jobbig att flytta på framför motståndarmålet och när han nu är tillbaka såg Skellefteå stundtals ut som ett helt nytt lag. Eller som man såg ut under guldåren, om man så vill. Energin och skridskoåkningen var på topp igen efter en tveksam period i december.

Försvarsspelet och offerviljan likaså.

TT: Vad är skillnaden mellan Melker Karlsson av årgång 2014 och nu, efter sex år i NHL?

Inte jättemycket. Är kanske lite smartare där ute. Och så har jag nog lite snabbare tänk, kanske, säger Skellefteås nye center.

Annons

Annons

"Bidrar med något vi saknat"

Tränaren Stefan Klockare var givetvis nöjd med att laget nu studsade tillbaka efter en knackig december. Han hyllade Melker Karlsson:

Han bidrar med något vi saknat i gruppen, just spelet runt buren. Framför allt i omklädningsrummet är han också en bra kille och viktig för våra unga spelare. Han har byggt på sig erfarenhet där borta, säger Klockare.

Genom mål av Niclas Burström, Darren Nowick och Oscar Möller kunde Skellefteå gå ifrån till ointagliga 4–1.

Örebro hade vunnit de två tidigare mötena lagen emellan och imponerade på annandagen när Växjö besegrades. Nu var närkingarna inte nära.

Inte mot ett Skellefteå injicerat med Melker Karlsson-energi.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons