-
+

Mellolåtar läckta – fanns på ryska Facebook

Jessica Andersson vid repetitionerna inför Melodifestivalens första deltävling.
Jessica Andersson vid repetitionerna inför Melodifestivalens första deltävling.
MusikTT

Veckans alla låtar i Melodifestivalen läckte ut och fanns på den ryska motsvarigheten till Facebook. Men SVT valde att inte diska något av bidragen.

Annons

Annons

Samtliga live-versioner av lördagskvällens Melodifestivallåtar fanns redan före lördagens tävling på VK, Rysslands största sociala medier-nätverk, avslöjade Aftonbladet.

Enligt SVT:s regler för Melodifestivalen får inga av de tävlande låtarna offentliggöras i sin helhet före respektive deltävling, och de låtar som går direkt till final får inte släppas förrän efter den fjärde deltävlingen har sänts.

I en skriftlig kommentar till TT skrev tävlingsproducent Karin Gunnarsson före tävlingen att SVT gjorde allt för att få bort bidragen som har publicerats på den ryska sajten – men att publiceringen inte påverkade kvällens evenemang.

"Det är en tredje part som har missbrukat det förtroendet vi givit dem genom att göra material tillgängligt för media som inte kan vara på plats detta speciella år. Då det ej är upphovsmän eller ett skivbolag som ligger bakom publiceringen kommer det ej att påverka kvällens tävling", skrev hon.

På presskonferensen efter deltävlingen förtydligade Karin Gunnarsson att den ryska sajten precis som andra medier hade haft tillgång till SVT:s Mellomediesajt.

Där är de nu bannade. Vi har väldigt tydligt gått ut med vad som gäller om man får tillgång till det här. De har inte längre tillgång till sajten och vi hoppas att det inte ska upprepas.

På frågan om tillgången till sajten kommer att begränsas för övriga svarar hon:

Nej, de regler som gäller är väldigt tydliga. Det är ett förtroende man inte ska missbruka.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss