A-
A+

Meltzer undersöker varannan vecka-livet

Christine Meltzer ligger bakom den nya serien 'Udda veckor'. Arkivbild.
Christine Meltzer ligger bakom den nya serien "Udda veckor". Arkivbild.
TvTT

Christine Meltzer djupdyker i "varannan vecka"-livet som nyskild i den nya tv-serien "Udda veckor".

Hur de löser det i serien kanske kan hjälpa någon, säger hon.

Annons

Annons

Christine Meltzer spelar trebarnsmamman Frida i 'Udda veckor'. Pressbild.
Christine Meltzer spelar trebarnsmamman Frida i "Udda veckor". Pressbild.

Familjedramatik och kampen för att få ihop livspusslet är ett populärt tema i humorserier och filmer. Christine Meltzer ska snart börja spela in ytterligare en säsong av "Sommaren med släkten", hon har tidigare gjort sketcher om parterapi – och är nu aktuell med familjekomedin "Udda veckor".

Det är ju det som är livet: Relationer, hur man ska få det att gå ihop och hur man lär sig längs vägen. Att man gör fel gång på gång, säger Christine Meltzer.

"Udda veckor" följer exmakarna Frida (Christine Meltzer") och Jonas (Linus Wahlgren) som har tre barn tillsammans. Vanna Rosenberg och Gustaf Hammarsten spelar exparets vänner, som också måste förhålla sig skilsmässan på olika sätt – och samtidigt kommer nya älskare in i bilden.

"Känner igen sig"

Christine Meltzer fick idén till handlingen när många i hennes omgivning började skilja sig, och hon funderade på vad en separation egentligen innebär.

Framför allt insåg jag hur likt allting är mitt eget liv, fast jag själv inte har skiljt mig. Serien följer tonårsbarn, relationerna och missförstånden. Jag ville skildra det som är runtomkring mig själv och jag vet att många känner igen sig, säger hon.

Annons

Annons

"Inte orolig"

Själv lever Meltzer ett liv som liknar Vanna Rosenbergs rollfigurs – hon befinner sig i en stadig parrelation medan vännerna separerar. Men hon känner ingen oro för det.

Det är lite som vi tar upp i Vannas karaktär. Hur blir det nu, ska vi fortfarande umgås alla fyra? Ska vi gå på parmiddag med den nya? Jag själv känner inte personlig stress över det, säger hon och fortsätter:
Jag tänker att livet är föränderligt. Jag är inte orolig, det ingår i livet, saker händer. Sedan gäller det att ta det på bästa sätt. Hur de löser det i serien kanske kan hjälpa någon.

Hon beskriver "Udda veckor" som ett drömprojekt.

Det är en dröm att den är färdig och att få göra det här med en så fantastisk cast.

"Udda veckor" har premiär den 2 april på Discovery Plus.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!