A-
A+

Mer HBO Max-material hamnar i soptunnan

Warner Bros Studios. Arkivbild.
Warner Bros Studios. Arkivbild.
TvTT

Två säsonger av den animerade tv-serien "Little Ellen" försvinner från HBO Max, och ytterligare två nya säsonger får aldrig se dagens ljus, rapporterar Variety.

Annons

Annons

Det är verkligen förkrossande. Jag har jobbat på en miljon saker som aldrig sett dagens ljus, men det är ganska sällsynt att det går så här långt. De är bokstavligt talat klara – och kommer ändå inte att få se dagens ljus, säger Jennifer Skelly, medskapare till serien, till branschtidningen.

Serien kretsar kring en ung version av tv-personligheten Ellen DeGeneres. Serien ser ut att gå samma öde till möte som filmen "Batgirl", som HBO Max-ägarbolag Warner Bros Discovery valde att slänga i soptunnan, trots att den var färdiginspelad.

Att slänga något som man redan har betalt för kan verka oekonomiskt, men en förklaring kan vara att Warner Bros Discovery vill spara in avgifter som betalas ut till de inblandade när materialet väl släpps.

Skelly konstaterar också att när beslutet att göra serien fattades så var Ellen DeGeneres på toppen av sin karriär. Därefter har det stormat kring programmet med anklagelser om missförhållanden inom produktionen.

Men när den var animerad – för det tar jättelång tid att få någonting gjort inom animering – så var hennes varumärke i ett helt annat läge, och hennes tv-program skulle sluta sändas.

Warner Bros Discovery går loss med sågen och kapar mycket material från sin strömningstjänst. Det rör sig enligt Variety om närmare 40 titlar. Även den animerade filmen "Driftwood", som presenterades så sent som i maj, skrotas. Omkring 70 anställda som arbetade med barn- och familjematerial har också blivit uppsagda från HBO.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.