Elfvings Matblogg
Grevinnan om Taubes fisksoppa: jag älskar dig!
Ulf Elfving
Annons
Annons
Coronapandemin har ändrat människors matvanor och inköp, vilket märks hos kartongtillverkare, rapporterar P4 Västernorrland.
Färre restaurangbesök har lett till mer hämtmat och färre besök i fysiska butiker har lett till mer handel över nätet. Båda sakerna driver på användandet av återvinningsbar kartong snarare än oljebaserad plast.
För fabriken Metsä Board Husum med 700 anställda norr om Örnsköldsvik innebär detta att man planerar att öka produktionskapaciteten.
Vi är ganska stora på produkter inom livsmedelskartong och där har vi definitivt sett att stängda restauranger och annat har ökat efterfrågan på frysmat och enportionsrätter, säger platschefen Olov Winblad von Walter.
En liknande trend syns inom läkemedelshandeln, enligt platschefen.
Annons
Annons
Be om att bli uppringd
Genom att klicka vidare så godkänner du att bli uppringd på det telefonnummer du anger.
Mejla oss
Genom att klicka vidare så godkänner du att vi hör av oss på den e-post du anger.