A-
A+

Merkel vill förlänga tysk nedstängning

Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Arkivbild
Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Arkivbild
TysklandTT-AFP-Reuters

Smittspridningen i Tyskland har nått nivåer som enligt myndigheterna innebär en överbelastning av sjukvården. Nu vill förbundskansler Angela Merkel förlänga de rådande restriktionerna.

Annons

Annons

Det nyligen slopade kravet på karantän för hemvändare från några populära turistmål kan också återinföras.

Enligt ett regeringsdokument vill Merkel att restriktionerna ska förlängas till ett ännu inte bestämt datum i april med anledning av den accelererande smittspridningen.

Det nya karantänskravet verkar riktat direkt mot alla de som överväger semester på platser som Mallorca – där smittrisken anses låg och därför inte kräver karantän vid hemresa.

Enligt utkastet ska man rikta in sig på just turistorter där man vet att folk från olika länder kommer att träffas och öka risken för spridning av virusvarianter.

Dokumentet ska ligga till grund för ett möte mellan nationella och regionala ledare på måndagen då man diskuterar nya åtgärder för att få bukt med pandemin. Vid det senaste mötet enades man om en försiktig öppning, trots invändningar från Merkel som varnade för att de mer smittsamma virusvarianterna skulle bli svåra att kontrollera.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!