A-
A+

Messi på plats i Paris – syns i PSG-kläder

Lionel Messi anlände till Paris under tisdagen.
Lionel Messi anlände till Paris under tisdagen.
FotbollTT

Lionel Messi är helt överens med franska storklubben Paris SG, rapporterar flera medier, bland annat den franska sporttidningen L'Équipe.

Messis pappa bekräftar övergången och argentinaren landade under eftermiddagen i Paris.

Nu sprids bilder på stjärnan i PSG-ställ – i tröjnummer 30 som han inledde karriären i.

Annons

Annons

Franska tidningen L'Equipe skriver att Messi klarade den sedvanliga läkarundersökningen under tisdagskvällen. Några timmar senare har det nu på sociala medier börjat spridas bilder på Messi i PSG-mundering inne på Parc des Princes, bland annat av ESPN och ansedda transferjournalisten Fabrizio Romano.

Han väntas skriva på ett tvåårskontrakt, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år.

Presskonferens på onsdag

Hans pappa tillika agent Jorge Messi bekräftade för journalister på flygplatsen i Barcelona att hans son ska skriva på för PSG. Under tisdagen har PSG publicerat flera videoklipp på sociala medier som hintar om att en övergång är nära förestående.

PSG har även kallat till presskonferens på onsdag klockan 11.00.

Enligt The Athletic kommer den 34-årige superstjärnan att få en nettolön på 25 miljoner euro, cirka 255 miljoner kronor, om året samt ytterligare 25 miljoner euro i en sign on-bonus.

Messi landade under tisdagseftermiddagen på flygplatsen Le Bourget i Paris där han vinkade åt de PSG-supportrar som hade samlats, skriver Reuters.

I förra veckan stod det klart att Messi lämnar Barcelona efter 21 år. Den katalanska klubben dras med stora skulder och när de försökte förnya stjärnans kontrakt satte La Ligas finansiella regelverk stopp.

Messi debuterade i Barcelona som 16-åring, den 16 oktober 2004, och resten är historia.

Annons

Annons

Återförenas med Neymar

Sedan debuten har det blivit makalösa 672 mål och 288 assist på 778 framträdanden.

Han har varit med och säkrat totalt 35 titlar för klubben – flest av alla Barcelonaspelare genom tiderna. Men fler blir det inte. Nu ser det ut som att Messi i stället får satsa på att jaga titlar i den franska huvudstaden.

Där återförenas han i sådana fall med brasilianske stjärnan Neymar som han kamperade ihop med i Barcelona fram till sommaren 2017.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!