Messi tillbaka i träning med Barcelona

Lionel Messi tränar igen med Barcelona. Arkivbild.
Lionel Messi tränar igen med Barcelona. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Lionel Messis försök att avsluta det långa, länge lyckliga men på sistone ansträngda förhållandet med Barcelona misslyckades.

Nu är han tillbaka i träning under sin nye chef, Ronald Koeman.

Annons

Annons

De senaste veckornas turer om var argentinaren skulle hamna efter utspelet att han ville lämna Camp Nou slutade på onsdagen i att han deltog i den kollektiva träningen.

Men fajten med ordföranden Josep Maria Bartomeu är knappast över.

Messi, 33, hävdade i intervjuer att han tidigare fått ett löfte av Bartomeu att han – om han så önskade – kunde lämna Barcelona efter förra säsongen.

"Höll inte sitt ord"

Till Goal sade han nyligen:

Det var ett väldigt svårt år. Jag hade problem på träningen, under matcher och i omklädningsrummet. Allt blev väldigt svårt för mig och det kom ett tillfälle när jag började överväga att hitta nya ambitioner. Jag har sagt det till ordföranden hela året och han har hela tiden sagt att jag kunde bestämma mig efter säsongen om jag ville lämna eller stanna, och i slutändan höll han inte sitt ord.

Bartomeu kontrade med att den 10 juni gällde som slutdatum för att Messi skulle få lämna klubben utan att Barcelona kunde kräva en övergångssumma.

Med det datumet passerat gällde en utköpsklausul på över sju miljarder svenska kronor.

Annons

Annons

Uttalat sig kritiskt

Med rådande coronaregelverk har Messi fått träna på egen hand de senaste dagarna men deltog på onsdagen i den kollektiva träningen för första gången inför den kommande säsongen. Där fanns även Philippe Coutinho, Sergio Busquets, Frenkie de Jong och Ansu Fati med för första gången under Koeman.

Sedan Messi insåg att han inte kunde lämna Barcelona har han uttalat sig kritiskt mot Bartomeu och ställer krav på förbättringar.

Det är en ny tränare och nya idéer. Det är bra, men vi får vänta och se hur laget svarar på det och om det kan utmana på högsta nivå eller inte.

Koeman, som har Henrik Larsson som en av två biträdande tränare, gör sin första match som huvudtränare på lördag när Barcelona träningsspelar mot ett spanskt division 3-lag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons