MFF-anfallaren: "Vi har fått respekt i Europa"

Malmö FF och anfallaren Isaac Kiese Thelin möter på torsdag spanska La Liga-laget Granada på hemmaplan i ett avgörande playoff till gruppspelet i Europa League. Arkivbild.
Malmö FF och anfallaren Isaac Kiese Thelin möter på torsdag spanska La Liga-laget Granada på hemmaplan i ett avgörande playoff till gruppspelet i Europa League. Arkivbild.
FotbollTT

La Liga-laget Granada står i vägen för Malmö FF och ett gruppspel i Europa League.

Den spanska klubben ses som storfavoriter, men saknar till skillnad mot MFF kvalrutin.

Vi har fått respekt i Europa, säger anfallaren Isaac Kiese Thelin inför playoffmötet på hemmaplan.

Annons

Annons

Malmö FF är ett vunnet enkelmöte från att nå ett tredje raka Europa League-gruppspel. Skåningarna har varit seedade genom hela kvallottningen, men hade otur att det var just Granada som blev motståndet i torsdagens avgörande playoff hemma i Malmö.

Den spanska klubben nådde EL-kvalet genom att bli sjua i spanska La Liga förra säsongen, men Granada är Europadebutant och var oseedat i lottningen.

"Tuffast möjliga"

Tuffast möjliga vi kunde få. En tuff uppgift, minst sagt, säger MFF-anfallaren Ola Toivonen.

Sett till ligatillhörighet har MFF aldrig mött ett starkare lag i Europakvalet under 2010-talet, men klubben har tidigare slagit ut exempelvis Salzburg två gånger i Champions League-kvalet (2014, 2015) och även skotska Celtic (2015).

Vi har respekt för dem (Granada), men vi har fått respekt i Europa också. Man vet vilka vi är och man vet att det är tufft att komma hit, säger anfallaren Isaac Kiese Thelin, som var med på just Champions League-resan 2015.

MFF har 23 raka kvalmatcher utan förlust på hemmaplan, men under tidigare år har ett kokande stadion varit bidragande till framgångarna. Nu väntar tomma läktare.

Annons

Annons

"Saknar publiken"

Vi saknar publiken – vi hade velat ha dem på plats och skapa den här Europaatmosfären, som de har gjort genom åren. Chans har vi, sedan vet jag inte vad det är i procent. Men Granada är ju stora favoriter, säger Toivonen.

Granada inledde La Liga-säsongen med två raka vinster mot Athletic Bilbao (2–0) och Alavés (2–1), men i söndags blev det storförlust borta mot Atlético Madrid (1–6).

Å andra sidan vilade man flera tongivande spelare i den matchen, vilket vittnar om att spanjorerna tar MFF på allvar.

Det är en minst lika viktig match för dem som för oss. Vi kommer att behöva göra en maxprestation för att gå vidare, men vi är redo och tror på oss själva, säger Isaac Kiese Thelin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons