A-
A+

MFF ser fram emot vila: "Har saknat skärpa"

Malmö förlorade överraskande hemma mot Mjällby.
Malmö förlorade överraskande hemma mot Mjällby.
FotbollTT

Restriktionerna var slopade och läktarna fullsatta, men Malmö FF lyckades inte spräcka Mjällbys nolla.

Nu ser tränaren Jon Dahl Tomasson framemot välbehövlig vila.

Nu glädjer vi oss åt liten paus, så vi kan ladda batterier och få några spelare tillbaka. Viktigt för vår energinivå, säger han.

Annons

Annons

Malmö FF har haft svårt att studsa tillbaka efter Champions League-matcherna. Samtidigt går spelartruppen på knäna. Till hemmamötet mot Mjällby saknades hela sju spelare, inklusive Bonke Innocent som insjuknat på matchdagen.

Det råder inga tvivel om att vi spelar fler matcher än de andra lagen. Det tar på krafterna. Vi vill göra det omöjliga; både succé i Europa och spela om guldet. Vi är Malmö och vi har ambitioner om att göra det, säger tränaren.

För hemmalaget var det en gyllene chans att gå upp i serieledning. Bara minuter före avspark stod det klart att Djurgården förlorat mot AIK. Men MFF föll med 1–0.

Det är absurt att vi inte gör mål på våra chanser, och då tänker jag inte på de två straffsparkar vi borde haft när de tog med hand i straffområdet. De hade tre målvakter i dag, en väldigt bra och två utespelare. Sedan var det sjunde matchen i följd som Mjällby höll nollan, och det är väldigt imponerande, fortsatte tränaren.

Tydlig trend

Sedan början av augusti har trenden varit tydlig. Efter internationella matcher har MFF tappat poäng i allsvenskan. Så var fallet efter både Glasgow Rangers, Ludogorets, Juventus och nu Zenit.

Bland spelarna anser man dock inte att det handlar om trötthet.

Nej, vi gör bra insatser och ska vinna de matcherna. Vi hade en dålig match mot Halmstad och vi hade en dålig match nu mot Mjällby där vi inte förtjänade poäng. Men de övriga matcher skulle vi vunnit; mot Djurgården, Göteborg och Norrköping. Jag tycker inte prestationen varit sämre, vi har bara saknat skärpa, säger lagkapten Anders Christiansen och tillägger:
Man ska komma ihåg att de vi har på skadelistan hade varit startspelare i alla andra allsvenska lag.

Annons

Annons

"Mycket adrenalin"

Efter matchen svallade känslorna över för många av spelarna. MFF:arna var frustrerade och Mjällby firade.

Mittbacksstjärnan Anel Ahmedhodzic stod i händelsernas centrum.

Det var fantastiskt att ha fansen tillbaka, synd bara att vi inte gav dem något tillbaka. Det blir mycket adrenalin. Jag är stolt över att spela i MFF, men är väldigt besviken över att vi inte gav dem något tillbaka i dag.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.