A-
A+

MFF-supportrar efter CL-uttåg: "Avgå Milos"

Malmö FF är ute ur Champions League-kvalet.
Malmö FF är ute ur Champions League-kvalet.
FotbollTT

Litauiska Zalgiris krossade Malmös Champions League-drömmar efter 2–0 på Eleda stadion. Efteråt skrek hemmafansen på tränaren Milos Milojevics avgång.

Vi har fullt förtroende för honom, säger lagkapten Anders Christiansen.

Annons

Annons

Mycket stod på spel när gästerna från Vilnius sparkade igång matchen. Malmöseger och avancemang till den tredje rundan i Champions League-kvalet skulle även innebära att de regerande allsvenska mästarna var garanterade Europagruppspel, minst i Conference League. Men förlust var lika med en betydligt mer oviss kvalresa mot Europa League, helt utan garantier.

Zalgiris hade vunnit det första mötet med 1–0 och Malmö FF var därmed tvunget att vinna med två måls marginal för att ta sig vidare. Kanske bidrog det till att hemmatränaren Milos Milojevic balanserade sitt lag offensivt. Mittfältet bestod av danske lagkaptenen Anders Christiansen, den bollskickliga peruanen Sergio Pena och succévärvningen från Sirius Moustafa Zeidan.

Det var också hemmalaget som direkt tog tag i taktpinnen och tryckte tillbaka gästerna i banan. Litauerna hade svårt att hänga med och frisparkar och varningar avlöste varandra. Men samtidigt hade de två vindsnabba forwards längst fram som utgjorde ett farligt kontringshot. Och det skulle visa sig vara mer än ett hot. För just på kontring sprang Kehinde Oyewusi förbi MFF-försvaret och gjorde 0-1.

I jakten på kvittering bytte Malmö FF i paus in Isaac Kiese-Thelin. Men halvleken hade knappt inletts innan Zalgiris istället gjorde sitt andra kontringsmål för kvällen genom Renan Oliviera. Litauerna ledde nu med totalt 3–0 och målet kändes som spiken i Malmös CL-kista.

Sedan invigningen av Eleda Stadion 2009 hade Malmö FF aldrig förlorat en europeisk kvalmatch på hemmaplan. Än värre blev läget sedan när Anders Christiansen, efter tumult på mittplan, i den 77:e matchminuten visades ut. De 17 294 på läktarna kunde börja röra sig hemåt.

Slutsignalen följdes av vilt buande från hemmafansen.

"Avgå Milos”, skreks från ståplats.

Vi står bakom Milos som spelargrupp. Vi har vunnit cupen, är fortfarande med i allsvenskan och är kvar i Europa. Samtidigt förstår jag supportrarnas frustration och vi känner likadant. Det är inte så att det kommer vara lätt att somna i natt, säger Anders Christiansen.

Tränaren själv:

Jag förstår deras frustration och jag är inte glad heller, men fansen har rätt att skrika vad de än vill. Och jag förstår frågan, men det är något som styrelsen bestämmer och inte jag. Alla är väldigt besvikna och vi är medvetna om att vi borde göra bättre ifrån oss. Fansen har rätt att vara missnöjda och att skrika. Sedan skriker de saker som är tråkiga för mig att höra. Jag är tränare för Malmö FF och så länge jag är det så är jag tillgänglig för laget 24 timmar om dygnet.
Vi hade fyra mål inför säsongen, och vi kan fortfarande nå alla.

I och med uttåget väntar nu den tredje kvalomgången till Europa League, där Malmö FF ställs mot luxemburgska Dudelange. Första matchen spelas på hemmaplan, nästa vecka. Går man vidare därifrån återstår ett playoff innan man är inne i gruppspelet. Vinner Malmö mot Dudelange men faller i playoff spelar de Conference League.

Vi har haft så mycket skador att vi varit tvungna att skifta system till höger och vänster. Men vi är fotbollsspelare och har varit med om motgångar förut. Nu gäller det att bryta ihop och komma igen, och sikta in oss på Europa League, säger Ola Toivonen
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.