A-
A+

MFF-tränaren: "Kommer inte kunna sova i natt"

Djurgårdens Hjalmar Ekdal (mitten) jublar efter att han nickat in slutresultatet 1–1 borta mot Malmö FF.
Djurgårdens Hjalmar Ekdal (mitten) jublar efter att han nickat in slutresultatet 1–1 borta mot Malmö FF.
FotbollTT

Malmö FF var på väg mot tre poäng och serieledning.

Då tappade skåningarna in 1–1 mot Djurgården.

Jag kommer inte att kunna sova i natt på grund av alla brända chanser, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

Annons

Malmö FF fortsätter att visa upp en dålig poängform i allsvenskan. Efter 1–1 hemma mot serieledaren Djurgården har skåningarna endast tagit sex poäng på lika många matcher.

Resultatmässigt är det inte gott nog. Vi hade gärna vunnit fler matcher och tagit fler poäng, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Det regerande mästarlaget MFF är tabellfyra med sina 35 poäng och är fortsatt tre poäng efter Djurgården med elva matcher kvar att spela. Däremellan återfinns AIK (37 poäng) och Elfsborg (36), som båda har en match mindre spelad.

Vi hade nog med chanser för att stänga matchen, säger Dahl Tomasson om toppmötet med Djurgården.

"Inte cyniska nog"

Mindre än fyra dygn efter Champions League-premiären hemma mot Juventus (0–3) tappade MFF en 1–0-ledning (Antonio Colak på straff) till 1–1 i den 80:e minuten när hemmaspelarna brast i markeringen av Hjalmar Ekdal.

Jag ska inte komma med några undanflykter med att vi spelar i Europa med ett tufft program och många skadade. Nej, vi var inte cyniska nog i den sista tredjedelen, säger Dahl Tomasson.

Visserligen har MFF många spelare på skadelistan, men MFF-tränaren valde att endast göra ett byte i matchen.

Det beror också på hur matchbilden ser ut. Ja, vi har en bred trupp och har duktiga spelare. Vi har väl sju spelare borta i dag, men man kikar alltid på matchbilden, säger han och fortsätter:
Vi kontrollerade matchen och skapade chanser, så jag såg ingen anledning till byten.

Annons

Annons

"Mycket frustrerande"

Mittbacken Anel Ahmedhodzic var besviken efter den tappade segern, samtidigt som han hyllade den storspelande Djurgårdsmålvakten Jacob Widell Zetterström

Deras målvakt gör en fantastisk match, men tyvärr är vi inte effektiva i dag och vi släpper in ett mål efter en fast situation. Det är mycket frustrerande, säger Ahmedhodzic.

Lagkaptenen Anders Christiansen var självkritisk efter att ha tappat markeringen på Hjalmar Ekdal i samband med målet.

Det är tråkigt att stå här igen och man tycker att man har gjort det bra, men det är inte tillräckligt bra. Vi måste ha de här tre poängen. Jag ska själv följa med på den sista löpningen. Jag är irriterad på mig själv, säger Christiansen.
Vi har släppt in många mål på fasta situationer och jag tar mitt ansvar för den till hundra procent. Jag ska reagera snabbare, säger han vidare.

Christiansen avstängd

Toppmötet var stundtals hett och framför allt hemmaspelarna verkade vara frustrerade på domaren Mohammed Al-Hakim under den första halvleken. Då var frisparksstatistiken 10–3 till Djurgårdens favör och Christiansen var den ende spelaren som varnades under den första akten.

En varning som gör att han är avstängd i toppmötet med Elfsborg på bortaplan kommande onsdag.

Det är jobbigt. Jag har redan haft en avstängning, säger Anders Christiansen.

Christiansen var avstängd senast mot IFK Norrköping, men den gången var det på grund av ett beslut från Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd. Dansken stängdes av i en match för att i ilska ha kastat en stol efter 1–2-förlusten borta mot Hammarby.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.