A-
A+

Miljoner i bidrag till miljöorganisationer

Naturvårdsverket delar ut bidrag till miljöorganisationer. Arkivbild.
Naturvårdsverket delar ut bidrag till miljöorganisationer. Arkivbild.
MiljöTT

Arbete mot nedskräpningen, skydd av miljön och omsorg om hembygden – det är bara några av de initiativ som får dela på 20 miljoner kronor i bidrag från Naturvårdsverket.

Annons

Annons

Varje år sedan 2011 har Naturvårdsverket betalat ut bidrag till organisationer som bidrar till att uppfylla miljömålen. När 2023 års bidrag ska delas ut är det klimatet som är i fokus.

Håll Sverige rent och Airclim var redan i Naturvårdsverkets budget garanterade fem miljoner kronor vardera för arbete mot nedskräpning respektive luftföroreningar och växthusgaser.

Totalt får 39 miljöorganisationer dela på pengarna i år, och förutom de redan garanterade bidragstagarna är det Naturskyddsföreningen som får störst bit av kakan, drygt två miljoner kronor.

"Bidragen stödjer civilsamhällets viktiga roll i miljöarbetet. Vi ser att det arbete som de aktuella organisationerna gör totalt sett bidrar till nästan samtliga miljömål. I detta ingår många viktiga aktiviteter som till exempel miljöövervakning av hotade arter, praktiskt naturvårdsarbete och informationsspridning om och engagemang i klimatfrågan", säger Tom Liffen, handläggare på Naturvårdsverkets kunskapssamordningsenhet, i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.