A-
A+

Minderårig anhållen för Uppsalamord

Två personer, varav en under 18 år, har anhållits misstänkta för mord på en kvinna i 60-årsåldern i Uppsala. Arkivbild.
Två personer, varav en under 18 år, har anhållits misstänkta för mord på en kvinna i 60-årsåldern i Uppsala. Arkivbild.
BrottTT

En av de två personer som på torsdagen anhölls misstänkta för mord på en kvinna i 60-årsåldern i Uppsala är minderårig, rapporterar P4 Uppland.

Annons

Det enda jag i nuläget kan berätta är att vi har två stycken anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord natten mellan den 6 och 7 september i Uppsala. Den ena av dem är under 18 år, säger åklagare Erik Grönvall till radion.

Det var vid 01-tiden natten mot torsdagen som polisen larmades till stadsdelen Gränby i Uppsala. I en bostad påträffades en skjuten kvinna i 60-årsåldern som senare konstaterades avliden. De nu anhållna personerna greps samma dag.

Enligt flera medier har adressen där kvinnan hittades koppling till en högt uppsatt person i det kriminella Foxtrotnätverket, som leds av den man som kallas Kurdiska räven. Jale Poljarevius, underrättelsechef i polisregion Mitt, vill dock inte bekräfta uppgifterna.

Det är kvalificerad underrättelseinformation, det går inte, säger han.

Polisen gör nu allt man kan för att undvika vedergällningar, enligt Poljarevius.

Parallellt med att lagföra de misstänkta är det minst lika viktigt att fortsätta ta bort vapen, ta bort sprängmedel och stoppa dem som tillhör olika miljöer för att undvika en fortsättning.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.