A-
A+

Minst 50 döda i dramatisk brand i Bangladesh

Räddningsarbetare har arbetat intensivt med att både släcka branden och försöka komma åt överlevande.
Räddningsarbetare har arbetat intensivt med att både släcka branden och försöka komma åt överlevande.
BangladeshTT-AFP

Minst 50 personer har mist livet och ett 30-tal har skadats i Bangladesh efter det att en fabrik eldhärjades under natten.

Annons

Annons

Det är ännu oklart om människor är kvar inne i byggnaden. Flera instängda uppges ha hoppat från fönstren för att undkomma brandinfernot.

Hundratals oroliga anhöriga som samlats utanför livsmedelsfabriken säger att de fruktar att många inte kunnat ta sig ut. Nazrul Islam är en av dem:

Vi kom hit eftersom vi inte kunde nå mitt syskonbarn på telefonen. Och nu går signalerna inte fram alls. Vi är oroliga, säger han.

Branden i sexvåningsfabriken, som ligger i industriområdet Rupaganj utanför huvudstaden Dhaka, bröt ut under natten till fredagen svensk tid. På morgonen pågick den fortfarande.

Polis uppger att man inte vet hur många arbetare som saknas. Minst 25 ska ha räddats från byggnadens tak.

När branden är under kontroll kan vi inleda en sök- och räddningsoperation. Då kan vi bekräfta om fler omkomna finns, säger Debashish Bardhan, talesperson för brandkåren.

Enligt Dinu Moni Sharma, chef för Dhakas brandkår, startade branden i livsmedelsfabriken på grund av att en stor mängd kemikalier och plast lagrats inne i fabriken.

Mohammad Saiful, en av arbetarna som lyckats ta sig ut, säger att "dussintals" kollegor är fast inne i fabriken.

Jag vet inte vad som hände med dem, säger han.

Det är inte ovanligt med bränder i Bangladesh, där många industrier har stora säkerhetsbrister. I februari 2019 omkom 70 människor i en brand i Dhaka som startade i ett lägenhetskomplex där kemikalier lagrats på ett olagligt sätt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!