A-
A+

Minst sju döda i massiv olycka i superdimma

På flygfotot syns förödelsen efter den massiva olyckan på väg I55.
På flygfotot syns förödelsen efter den massiva olyckan på väg I55.
USATT-AP

Minst sju människor har omkommit och ytterligare 25 skadats i samband med att drygt 150 bilar krockat nära New Orleans i södra USA.

Olyckan skedde när en massiv "superdimma", förtätad av rök från träskbränder, hade dragit in över en motorväg.

På videoklipp från platsen syns ett snudd på apokalyptiskt landskap med en lång räcka förstörda och utbrända bilar längs motorvägen Interstate 55 nära New Orleans i delstaten Louisiana.

Vissa fordon krossades efter att ha rammats och blivit överkörda. Andra fattade eld och brann upp vid olyckan som skedde på måndagsmorgonen lokal tid. På kvällen pågick räddningsarbetet fortfarande.

En av de drabbade är Clarencia Patterson Reed, som körde sin fru och ett syskonbarn när hon plötsligt såg hur några personer längre fram i vägbanan vinkade att hon skulle stanna. Men när hon gjorde det blev hon påkörd av två andra fordon.

Det lät "bom, bom". Under minst 30 minuter hörde man inget annat än ljudet av krascher, säger Patterson till tidningen The Times-Picayune/The New Orleans Advocate.

Utöver de 25 som förts till sjukhus beräknas ytterligare ett stort antal personer ha sökt vård på egen hand, uppger lokala myndigheter.

Enligt USA:s vädertjänst NWS härjas flera våtmarker i regionen för närvarande av bränder. Dessa i kombination med dimma har skapat vad som beskrivs som en "superdimma", som har lett till kraftigt försämrad sikt på sina håll.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.