A-
A+

Missar världscuppremiär efter operationsmiss

Moa Lundgren missar säsongsupptakten efter en onödig operation. Arkivbild.
Moa Lundgren missar säsongsupptakten efter en onödig operation. Arkivbild.
SkidorTT

En misstänkt blindtarmsinflammation var bara en bakterie. Den onödiga operationen gör att Moa Lundgren missar säsongsupptakten i skidspåret, rapporterar Sportbladet.

Annons

Annons

Det var efter en träningsresa på Mallorca som Lundgren drabbades av feber och svåra magsmärtor. Läkarna på sjukhuset konstaterade en blindtarmsinflammation och 24-åringen opererades – helt i onödan skulle det visa sig.

Efter operationen fick Lundgren reda på att det inte alls var något fel på blindtarmen.

Jag hade fått en bakterie på Mallis som fick gro i min mage och gav mig något som heter körtelbuk. Men det är något som barn under 12 år brukar drabbas av och har exakt samma symtom som en blindtarmsinflammation. Så det är lite en soppa, säger Lundgren till tidningen.

De tre veckornas vila från all träning som krävs efter operationen gör att Lundgren missar både säsongspremiären i Bruksvallarna och världscuppremiären i Ruka. Nu siktar hon i stället på att vara tillbaka i tävling någon gång i december.

Det är tråkigt, men jag kan inte vara arg för hade det vara blindtarmen hade jag velat att de tog bort den alla dagar i veckan, säger Lundgren till Sportbladet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.