A-
A+

Missarna sänkte PSG mot City: "Smärtsamt"

Mancehster City-spelarna jublar efter Riyad Mahrez 2–1-mål.
Mancehster City-spelarna jublar efter Riyad Mahrez 2–1-mål.
FotbollTT

PSG hade ledningen hemma mot Manchester City.

Men ett svagt målvaktsingripande och en dålig frisparksmur gjorde att Manchester City vände och vann den första Champions League-semifinalen med 2–1.

Vi spelade riktigt bra i andra halvlek, säger Citys stjärna Kevin De Bruyne i Viaplays sändning.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det såg ju så bra ut för PSG till en början.

Det franska huvudstadslaget inledde starkast av de två tungviktarna och tog ledningen i den 15:e minuten när en Ángel Di María-slagen hörna letade sig fram till Marquinhos panna och vidare in i mål.

Manchester City arbetade sig sakteligen in i matchen och de engelska gästerna saknade inte lägen. Bland annat hade unge Phil Foden ett fint läge från nära håll med fem minuter kvar av halvleken. Men 20-åringens avslut blev inte det mest välriktade och PSG:s målvakt Keylor Navas kunde rädda relativt enkelt.

Missbedömning

Pendeln skulle i stället svänga helt i andra halvlek.

Manchester City flyttade fram positionerna och utdelning kom i 64:e minuten. Kevin De Bruyne måttade ett inlägg mot den bortre stolpen, men bollen var något för lång för att nå en Manchester City-panna i straffområdet. Det spelade dock mindre roll då Keylor Navas missbedömde situationen och stod kvar på mållinjen, varpå bollen studsade en gång på gräset och vidare in i mål.

Den hamnade i en perfekt position. Det är så svårt för målvakten eftersom han tror att någon ska nudda bollen, säger De Bruyne till BT Sport.

Och det skulle bli värre för PSG.

Annons

Annons

Rött kort

Riyad Mahrez sköt en frispark som gick rakt mot muren, men när PSG-spelarna hoppade så smet bollen mellan två spelare och in bakom en ställd Keylor Navas.

Ett kvitteringsjagande PSG fick det ännu tuffare i 77:e minuten när Idrissa Gueye fick rött kort efter att ha kommit in sent i en situation och träffat Ilkay Gündogan med dobbarna över vaden.

De två målen var en besvikelse. Det är svårt att acceptera men det är sådant som händer, och det hände i en semifinal. Det är smärtsamt, säger PSG:s tränare Mauricio Pochettino.

Till slut blev det varken en kvittering eller ytterligare ett bortamål. Manchester City vann med 2–1.

Den här tiden på året är det mycket press och kanske var det några som kände det. Men i andra halvlek visade vi att vi har en underbar kvalitet, säger De Bruyne i Viaplays sändning.

Returen spelas tisdagen den 4 maj i Manchester.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr