A-
A+

Mississippisjukhus vårdar patienter i garage

Ett fältsjukhus sätts upp i parkeringsgaraget som tillhör sjukhuset University of Mississippi Medical Center.
Ett fältsjukhus sätts upp i parkeringsgaraget som tillhör sjukhuset University of Mississippi Medical Center.
USATT

Annons

Annons

Den kraftiga ökningen av covidsjuka i den amerikanska delstaten Mississippi har gjort att University of Mississippi Medical Center (UMMC) öppnat ett fältsjukhus med 20 bäddar i sjukhusets parkeringsgarage.

Ett liknande fältsjukhus sattes upp våren 2020, då pandemin ställde till stora problem i landet. Nu är det deltavarianten av coronaviruset som pressar sjukvårdssystemet i Mississippi, där vaccinationstäckningen är låg.

Tyvärr står vi i ett tält igen. Ingen av oss ville komma tillbaka hit, men det har nått den punkt där vi helt enkelt inte kan ta hand om patienterna på UMMC och i delstaten Mississippi som behöver vårdas för covid, säger Alan Jones, vice ansvarig för kliniska frågor, vid en presskonferens, enligt ABC News, och fortsätter:
Jag tror att när du ser ett fältsjukhus vid ett större akademiskt sjukhus, då har vi i princip ett system som liknar en kollaps.

Omkring 1 500 patienter vårdas med covid i Mississippi, vilket är den högsta nivån sedan pandemins början.

Drygt en miljon Mississippibor är fullt vaccinerade, vilket är en vaccinationsgrad på 34 procent, enligt delstatens vårdmyndighet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!