A-
A+

Misstänkt covidsmittad i Gamlestadsmålet

En av de sexton misstänkta i det så kallade Gamlestadsmålet har testats positivt för covid-19. Arkivbild.
En av de sexton misstänkta i det så kallade Gamlestadsmålet har testats positivt för covid-19. Arkivbild.
BrottTT

En av de sexton misstänkta i det så kallade Gamlestadsmålet har testats positivt för covid-19.

Annons

Annons

Mannen uppges ha uppvisat symptom under onsdagen och närvarade inte i salen under huvudförhandlingen. Efter förhandlingsdagens slut fick rätten besked om att den misstänkte testat positivt för Covid 19.

"Det viktigaste nu är att smittspåra och vidta åtgärder för att undvika ytterligare smitta. Nästa planerade huvudförhandlingsdag är onsdagen den 7 april och vi utgår i dagsläget från att den kan äga rum som planerat", säger rättens ordförande Robert Eneljung i ett pressmeddelande.

Sköts till döds

Det var i maj förra året som en man sköts till döds på öppen gata i Gamlestaden i Göteborg. Dödsskjutningen har koppling till en konflikt mellan rivaliserade gäng. Polisen kunde snabbt gripa flera misstänkta och under utredningen har målet växt.

Risken för spridning av coronasmitta har redan från start varit en utmaning. Tingsrätten har köpt in plexiglas och annat material för att försöka göra rättegången så smittsäker som möjligt.

Men frågan är om de kommer att kunna leva upp till rådande restriktioner. Rättegången har blivit en sammankomst med långt mer än åtta personer, även om man delar upp förhandlingen i flera olika rum. Närmare 70 personer deltar.

Annons

Annons

Nära varandra

De sitter nära varandra. Några två meter är det inte mellan folk. Vi har vidtagit de åtgärder som går att vidta för att vi ska kunna genomföra detta. Vi har gjort allt vi har kunnat, har Robert Eneljung tidigare förklarat för TT.

Rättegången beräknas vara klar först lagom till midsommar efter 39 rättegångsdagar. Skulle smitta breda ut sig finns risk att rättegången fördröjs.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!