A-
A+

Misstänkt falsk polis hade 280 000 i behån

I flera fall har falska poliser inriktat sig mot personer med polskklingande efternamn. Arkivbild.
I flera fall har falska poliser inriktat sig mot personer med polskklingande efternamn. Arkivbild.
BrottTT

Med 280 000 kronor gömda i behån greps en 27-årig kvinna som misstänks ha uppträtt som falsk polis. Precis som i flera andra fall med falska poliser har brottsoffret ett polskklingande efternamn.

Annons

Annons

Enligt polisen har det hänt upprepade gånger den senaste tiden att just polsktalande i Sverige utsätts för den här typen av bedrägerier och bedrägeriförsök.

Det kan vara att man vill etablera ett förtroende hos den polsktalande målsägande, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

De blir uppringda av en person som på polska säger sig vara polis och vill varna för att målsäganden snart kommer bli utsatt för ett rån och att det finns beväpnade personer i närområdet. För att undgå rån bör smycken, pengar och andra värdesaker överlämnas till polisen, är budskapet.

Kvinnan med pengarna i behån greps den 16 september i Helsingborg och är sedan förra veckan häktad för grovt bedrägeri. Även i andra delar av södra och västra Sverige, liksom i Stockholmsregionen, har liknande bedrägerier genomförts, uppger Calle Persson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.