A-
A+

Misstänkt för rattfylla – startade i MFF-seger

Sergio Peña fick starta i Malmö FF när IFK Norrköping besegrades med 3–0 – detta trots att peruanen förra veckan åkte fast för rattfylla.
Sergio Peña fick starta i Malmö FF när IFK Norrköping besegrades med 3–0 – detta trots att peruanen förra veckan åkte fast för rattfylla.
FotbollTT

Malmö FF tog fjärde raka segern i allsvenskan via 3–0 hemma IFK Norrköping.

I MFF:s startelva återfanns Sergio Peña – trots att han förra veckan åkte fast för rattfylla.

Att vi väljer att spela Sergio i dag betyder inte att vi tycker att hans agerande är okej. Malmö FF har bestraffat honom, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Annons

Norrköping var inte nära att rubba MFF inför 17 832 åskådare på stadion i Malmö. Hemmalaget vann med klara 3–0 och är fortsatt i serieledning på maximala tolv poäng.

Det stora samtalsämnet inför matchen var dock det faktum att Sergio Peña tog plats på MFF:s innermittfält från start. Detta trots att 27-åringen i tisdags förra veckan åkte fast för rattfylla och olovlig körning i centrala Malmö. Brott som Peña har erkänt.

Det går att hålla två tankar i huvudet parallellt, säger Rydström med passning till andra som kritiserat hans beslut:

Du kan fördöma det samtidigt som du kan spela en fotbollsmatch.

"Besviken på honom"

Vilken typ av bestraffning den peruanske landslagsmannen har fått har MFF inte gått ut med.

Rydström säger dock att Sergio Peña fått förklara sig inför spelargruppen.

Jag var otroligt besviken på honom. Först för faran han utsätter andra människor för. Det andra är så att han gör att vi sitter och pratar om det här, inte om att vi vinner med 3–0 mot en väldigt bra motståndare.

Om Peña själv har påverkats mentalt av all uppståndelse märktes det i så fall inte på planen. Mittfältaren varken briljerade eller svarade för en svag insats mot Norrköping.

I den 22:a minuten var det nära att Peña blev målskytt, men bortamålvakten Oscar Jansson svarade för en fin räddning på distansskottet.

Anfallarens femte mål

Då stod det redan 1–0 till MFF. Anfallaren Isaac Kiese Thelin har svarat för MFF:s fyra samtliga mål under de tre inledande allsvenska vinsterna. Nu kom mål nummer fem.

I den 14:e minuten nådde 30-åringen högst på en hörna och nickade in ledningsmålet bakom Oscar Jansson.

MFF dominerade totalt under den första halvleken. Jansson svarade för flera högklassiga räddningar och MFF hade stundtals 75 procent av bollinnehavet.

Malmö är skickliga i sin uppbyggnad, hittar rätt ytor mellan våra lagdelar. De har gjort det svårt för oss i första halvlek, sade Norrköpingsanfallaren Christoffer Nyman till Discovery+ i paus.

Efter 1–1 i premiären har Norrköping tagit två raka segrar. Framför allt imponerade östgötarna i den andra omgången när det blev klara 3–0 borta mot AIK.

Två nyförvärv nätade

Norrköping lyfte upp sitt spel i början av den andra halvleken mot MFF, men kunde aldrig hota skåningarna denna kväll.

Med knappa kvarten var att spela gick Malmö upp i en 3–0-ledning – och visade att även andra spelare än Kiese Thelin kan göra mål den allsvenska säsongen 2023.

Först vek nyförvärvet Stefano Vecchia in från sin vänsterkant och placerade i den 72:a minuten in sitt första mål i MFF-tröjan.

Sex minuter senare fick ett annat nyförvärv spräcka sin målnolla. Då dribblade inhopparen Taha Ali bort Oscar Jansson i straffområdet och satte 3–0 i öppet mål.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.