A-
A+

Misstänkt i Lycksele erkänner attacken

Polisens avspärrningar vid huset där en man misstänks ha attackerat tre personer på en ort i Lycksele kommun.
Polisens avspärrningar vid huset där en man misstänks ha attackerat tre personer på en ort i Lycksele kommun.
BrottTT

Den man i 50-årsåldern som misstänks för mordförsök på två små barn och en äldre kvinna i Lycksele kommun erkänner, uppger hans försvarare för TT.

Annons

Annons

Polisens avspärrningar omringar huset.
Polisens avspärrningar omringar huset.
Det jag kan säga är att han erkänner att han har tillfogat de här målsägarna skador, säger mannens försvarare Kristian Shumkov.
Skälet till det kan jag inte gå närmare in på. Inte heller hur man ska rubricera den här gärningen. Men han medger att han har tillfogat skadorna.

De skadade är två barn under tio år och en kvinna i 75-årsåldern. David Helgesson, gruppchef vid grova brott i Västerbotten, säger till TV4 Nyheterna att skadeläget är allvarligt för alla tre.

Mannen erkänner alltså brott, även om det inte närmare är preciserat vilket brott det då rör sig om, säger Kristian Shumkov.

Han har förhörts av polis under dagen.

TT: Vad har han sagt då?

Jag vill inte gå in på några omständigheter kring det. Det är för tidigt att göra det, säger Kristian Shumkov.

Tomten avspärrad

Enligt åklagare Andreas Nyberg finns det tydliga indikationer på att ett eller flera tillhyggen kan ha använts. Nyberg har även uppgett att de skadade har haft en nära relation till den misstänkte.

Den misstänkte mannen förekommer inte i belastningsregistret sedan tidigare.

Det var under måndagsmorgonen som polisen fick larm om våldsdådet, som ska ha begåtts i ett hus på en ort i Lycksele kommun.

Under tisdagen omgärdas huset av polisens avspärrningar. Åt båda hållen finns det grannhus i närheten, men när TT är på plats är det nästan ingen rörelse i området. På andra sidan gatan löper ett järnvägsspår, bakom spåret är det bara skog.

Annons

Annons

Många chockade

Samuel Lundström, skolchef i Lycksele kommun, säger på tisdagen att många i kommunen fortsatt är i chock.

Vi tror ju inte att sådant här kan inträffa hos oss över huvud taget.

För skolchefen har arbetet efter händelsen bland annat handlat om att fundera på hur skolorna ska hantera det inträffade.

Vi har försökt förbereda oss på en del frågor som elever kan komma med. Självfallet är det så att vi ska ta det här på stort allvar, och inte lägga det åt sidan. Om det dyker upp frågor, vilket vi tror det gör, tar vi oss tid att resonera med barnen och förklara så gott vi kan. Men alla frågor har vi ju inte svar på.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.