A-
A+

Misstänkt mord på barn i Vallentuna – en gripen

'Det är ett lugnt område där barnen jagar glassbilen och leker fritt i parkerna', säger en kvinna som bor i området till TV4.
"Det är ett lugnt område där barnen jagar glassbilen och leker fritt i parkerna", säger en kvinna som bor i området till TV4.
BrottTT

Ett barn har dödats och ett annat barn har förts till sjukhus i samband med ett våldsdåd i en bostad i Vallentuna, norr om Stockholm.

Polisen rubricerar ärendet som misstänkt mord och mordförsök.

Annons

Strax efter klockan nio får vi in ett samtal från ett radhusområde. När vi kom dit möttes vi av två personer med allvarliga skador och en person som var avliden, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen.

Enligt åklagaren Peter Claeson är det ett barn under 15 år som har dödats. En vuxen person har enligt Dagens Nyheter gripits misstänkt för mord och mordförsök.

Det finns två brottsoffer och en av dem är död. Den andra är på sjukhus. Båda är barn, säger Peter Claeson till tidningen.

Polisen vill inte gå ut med fler detaljer om det inträffade. Enligt TV4 Nyheterna är den vuxna personen en kvinna.

Vi är i ett väldigt känsligt läge, och vi måste behandla det här med mycket hänsyn. Vi kan därför inte gå in på den typen av uppgifter, säger Carina Skagerlind.

Händelsen inträffade inomhus, och polisen misstänker inte att ytterligare personer varit inblandade. Larmet kom in på fredagsförmiddagen.

Det är fruktansvärt det som hänt. Jag hörde ingenting i morse men kom till massa poliser och avspärrningar. Det är ett lugnt område där barnen jagar glassbilen och leker fritt i parkerna, säger en kvinna som bor i området till TV4.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.