A-
A+

Misstänkta för Vetlandamord begärs omhäktade

Blommor och ljus på Stortorget i Vetlanda, vid en minnesplats för den 21-åriga kvinnan som hittades död.
Blommor och ljus på Stortorget i Vetlanda, vid en minnesplats för den 21-åriga kvinnan som hittades död.
BrottTT

Åklagaren Adam Rullman vill att de båda kvinnorna som misstänks för en 21-årings död i Vetlanda även häktas för mord och gravfridsbrott.

"Jag kommer begära att båda ska häktas för människorov, mord och gravfridsbrott vid kommande förhandling", uppger han för TT.

Annons

Annons

De båda misstänkta kvinnorna greps kort efter den 21-åriga kvinnans försvinnande i mitten av oktober och häktades senare misstänkta för människorov.

Senare delgavs de även misstankar om mord och gravfridsbrott, brottsmisstankar som nu även ingår i kammaråklagare Adam Rullmans framställan om förlängd åtalstid.

Enligt handlingarna som kommit till Eksjö tingsrätt begärs bara den ena kvinnan omhäktad för såväl mord och gravfridsbrott som för människorov. Även den andra kvinnan kommer dock att begäras häktad för samtliga tre brottsmisstankar, uppger Adam Rullman i ett mejl till TT.

Förhandlingar om förlängd häktning av de två kvinnorna hålls på onsdagen i Eksjö tingsrätt.

Ny förhandling

I handlingarna skriver Adam Rullman att förundersökningen inte hinner bli klar tills den nuvarande häktningstiden går ut på torsdag och att "nödvändiga tekniska undersökningar" inte är klara.

Eftersom åklagaren vill att häktningarna ska omfatta de nytillkomna brotten begär han också en ny häktningsförhandling mot kvinnorna.

Den 21-åriga kvinnan försvann efter en utekväll den 15 oktober och hittades den 2 november död i ett skogsområde.

Annons

Annons

"Bestämd uppfattning"

De båda misstänkta, som är i 20-årsåldern, anhölls redan den 17 oktober. Efter det att kvinnans kvarlevor hittats utökades dock misstankarna.

Både åklagaren och polisen har hittills varit förtegna om vad de tror har hänt.

Vi har naturligtvis en uppfattning om det. Men eftersom det utreds genom olika undersökningar kan jag inte med säkerhet säga att det förhåller sig på ena eller andra sättet. Även om vi förstås i utredningen har en ganska bestämd uppfattning om hur det förhåller sig, sade Adam Rullman till TT i förra veckan.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.