MLS ska utreda rasistanklagad klubbägare

Spelarna i Real Salt Lake och Los Angeles FC samlades på planen i en gemensam protest i onsdags och vägrade spela matchen. Arkivbild.
Spelarna i Real Salt Lake och Los Angeles FC samlades på planen i en gemensam protest i onsdags och vägrade spela matchen. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Den amerikanska fotbollsligan Major League Soccer ska utreda Real Salt Lakes ägare Dell Roy Hansen.

Detta efter att anklagelser om rasistiskt språk och uppträdande riktats mot Hansen.

Annons

Annons

Samtidigt som många av de stora idrottsligorna och turneringarna i USA avbryts som en protest mot polisvåld och social orättvisa kommer nyheten om att MLS-klubben Real Salt Lakes ägare Dell Loy Hansen utreds av ligan för rasistiska kommentarer och ett rasistiskt uppträdande.

"Vi är djupt oroade över anklagelserna som riktats mot Dell Roy Hansens språk och uppträdande" skriver ligan i ett uttalande.

Hansen ska, enligt sajten The Athletic, ha en historia av att uttrycka sig rasistiskt under sin tid som ägare av klubben.

"Major League Soccer har nolltolerans för den här typen av språk eller uppträdande och kommer omedelbart att tillsätta en utredning" skriver ligan vidare.

Hansen ska bland annat ha kritiserat spelare för att de vägrar spela som en protest mot bland annat den senaste polisskjutningen i USA där den svarta mannen Jacob Blake sköts sju gånger i ryggen och förlamades.

I en radiointervju har Hansen sagt att han tycker att spelarna som protesterar inte visar respekt mot honom.

"Det har tagit mycket vid ur mina segel, tagit den energi som jag hade velat lägga på att rekrytera spelare och bygga ett bra lag".

"Även om jag uppskattar Dell Roy Hansens insatser för fotbollen i Utah så tar jag stort avstånd från de uttalanden han gjort idag. Det sättet han utryckte sig på speglar inte MLS värderingar." säger MLS-kommissionären Don Garber.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons