A-
A+

Moderata studenter struntar i restriktionerna

Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Magdalena Andersson (S) presenterar nya restriktioner under måndagens pressträff i Rosenbad.
Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Magdalena Andersson (S) presenterar nya restriktioner under måndagens pressträff i Rosenbad.
CoronavirusetTT

Fria Moderata Studentförbundet tänker inte följa regeringens nya och mer omfattande restriktioner. Förbundet håller dörren öppen för alla som vill komma på dess möten.

Annons

Annons

Förbundsordföranden John Norell anser att minskad smittspridning eller belastning i vården inte är tillräckliga skäl för utökade hårda restriktioner om demokratiska rättigheter sätts ur spel.

"Vi ser inte längre regeringens restriktioner som legitima och kommer inte att begränsa vår grundlagsskyddade, demokratiska verksamhet för att följa dem. Vi har ett ansvar gentemot våra medlemmar liksom de idéer om mänskliga fri- och rättigheter att upprätthålla den politiska åsiktsverksamhet vi bedriver. Dörrarna till våra möten kommer att förbli öppna för den som önskar komma även om det innebär att gränsen om 20 personer passeras", skriver han på Svenska Dagbladets debattsida.

Utbildningsminister Anna Ekström (S) frågar sig vad Moderatledaren Ulf Kristersson tycker om detta.

Jag förväntar mig att alla, unga som gamla, solidariskt följer de rekommendationer och restriktioner som gäller. De finns där för vår egen skull, för våra medmänniskors skull och för alla som kämpar i vården. Den som väljer att inte följa rekommendationerna tar ett mycket stort ansvar på sina axlar. Jag frågar mig om Ulf Kristersson kan försvara detta förslag från hans eget parti, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.