A-
A+

Modo och Fredrik Glader går skilda vägar

Fredrik Glader. Arkivbild.
Fredrik Glader. Arkivbild.
IshockeyTT

Det blev två säsonger för Fredrik Glader som sportchef i Modo.

Under söndagskvällen kom beskedet att han och klubben bryter med varandra.

Det är inga hard feelings, säger Glader i Modos livesändning.

Annons

Annons

Förra säsongen gjorde Modo upp om en plats i SHL innan coronapandemin satte stopp. Den här hockeyallsvenska säsongen blev en annan historia.

Den klassiska klubben kämpade i stället i hockeyallsvenskans nedre skikt och blev till slut tolva, en placering och 13 poäng från negativ kvalplats.

Vi tillsammans med Fredrik har haft en dialog sedan slutet av förra veckan. Vi har diskuterat en utvärdering av säsongen och framtiden och har tillsammans kommit fram till att vi båda går åt olika håll, säger Modos vd Johan Widebro i klubbens livesändning.

"För Modos bästa"

Modo kommer att påbörja rekryteringen av en ny sportchef direkt. Fredrik Glader blir kvar månaden ut innan han lämnar helt.

Sista säsongen är väl inte som vi önskade resultatmässigt. Men det har varit en intressant tid som jag har lärt mig otroligt mycket på. Det här är något som vi har suttit och diskuterat och ser jag till mig själv så fattar man beslut i slutändan för Modo Hockeys bästa. Det är det viktigaste och vi är alla här för Modos bästa. Jag ser någonstans att, i dialog med Johan (Widebro) och dem, att det bästa är att titta framåt. Det är inga hard feelings så det är otroligt skönt, säger Fredrik Glader.

Annons

Annons

"Umgås med familjen"

Vad som händer framöver för Glader är oklart.

Jag känner mig trygg i det jag gör och trygg i vad som komma skall utan att jag har någonting klart. Det har varit en intensiv säsong så det ska bli otroligt skönt att få umgås med barnen och familjen, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!