A-
A+

Monténs varning inför nattens match

Sveriges förbundskapten Tomas Montén varnar för Slovakien inför nattens match i junior-VM. Arkivbild.
Sveriges förbundskapten Tomas Montén varnar för Slovakien inför nattens match i junior-VM. Arkivbild.
FotbollTT

Slovakisk hockey är på frammarsch.

Och Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén höjer ett varningens finger inför nattens JVM-match.

De har kanske sin bästa årgång på 20 år, säger han.

Annons

Annons

Slovakien hade en storhetstid runt millennieskiftet. Bland annat tog man guld på senior-VM 2002 och var frekvent med och tampades om medaljer.

Under en lång period har det dock varit en trög tillväxt på juniorsidan. Bortsett från ett skrällartat JVM-brons 2015 har man inte varit särskilt nära några medaljer.

Men kanske är det på väg att bli ändring på det.

I det slovakiska lag som tar sig an Sverige i natt finns flera spelare att betrakta som supertalanger och i gruppspelspremiären mot regerande mästaren USA höll man jämna steg och förlorade med 2–3.

De har kanske sin bästa årgång på 20 års tid, sedan (Marian) Hossa, (Zigmund) Palffy och (Peter) Bondra. Det är ett väldigt, väldigt bra lag och de hade en 3–3-puck i mål som dömdes bort för hög klubba i slutet mot USA. Det kommer att krävas samma arbetsinsats i dag som vi hade mot Ryssland, säger Tomas Montén.

Lyfter försvarsspelet

Sverige kommer till matchen med en 6–3-seger mot Ryssland i ryggen. Precis som i premiären kommer försvarsspelet att bli viktigt, enligt Montén.

Det är viktigt för oss att vi håller vårt försvarsspel över hela banan. Vi behöver spela med fem spelare på rätt sida pucken och se till att alla går fullt i defensiven hela vägen fullt ut. Vi gjorde det många stunder i går men vi behöver göra det match efter match och byte efter byte, säger han.

Annons

Annons

Eklund har respekt

William Eklund, en av Juniorkronornas stora stjärnor, var lyckosam mot Ryssland med bland annat två assist. Han menar att han och laget går in med en bra känsla – men att man får se upp.

Jag tycker att hela laget gjorde en bra match igår, en riktig laginsats rakt genom. Vi måste gå in med stor respekt för det slovakiska laget vi möter i dag, säger han.

Matchen mot Slovakien börjar 03.30 i natt, svensk tid.

Samtliga spelare är tillgängliga i natt förutom Fabian Lysell som även missade matchen mot Ryssland. Tomas Montén berättade efter Rysslandsmatchen att Lysell känner sig hängig men att han har testats negativt för covid-19.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.