A-
A+

Mördade och styckade vän – dom fastställs

Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom på 16 års fängelse. Arkivbild.
Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom på 16 års fängelse. Arkivbild.
BrottTT

Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom för den man i 60-årsåldern som sköt sin vän i huvudet, styckade kroppen och dumpade delarna på olika platser i Stockholm.

Annons

Annons

Mannen döms precis som i tingsrätten, förutom för mord, även för brott mot griftefrid samt grovt vapenbrott till 16 års fängelse.

Under huvudförhandlingen i tingsrätten erkände 60-åringen att han orsakat den andre mannens död, men att det skett av oaktsamhet. Han erkände även brott mot griftefrid och vapenbrott.

I överklagandet till hovrätten yrkade mannen att hovrätten skulle döma honom för vållande till annans död i stället för mord samt att påföljden skulle lindras och skadeståndet sänkas.

Hovrätten skriver i domen att de uppgifter som mannen lämnat om att det dödandet skottet var ett vådaskott inte är trovärdig.

"Berättelsen framstår även för hovrätten som en efterhandskonstruktion", står det i domen.

Det var förra hösten som kroppsdelar från en man hittades i centrala Stockholm. Den 60-årige mannen greps senare i Nyköping.

Den 60-årige mannen ska ha skjutit offret i huvudet i en lägenhet i Nyköping och sedan styckat kroppen. Kroppsdelarna dumpades på två olika platser i Stockholm – Karlbergskanalen och Djurgården. Alla kroppsdelar har ännu inte hittats.

60-åringen och offret hade varit vänner sedan flera år tillbaka men något motiv till våldsbrottet har inte kunnat klarläggas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.