Mordmisstänkte tonåringen stannar i Illinois

Journalister utanför domstolsbyggnaden i Lake County där förhandlingen hölls.
Journalister utanför domstolsbyggnaden i Lake County där förhandlingen hölls.
USATT-Reuters

Den 17-årige tonåring som gripits för mord på demonstranter i Kenosha i delstaten Wisconsin i USA ska stanna i delstaten Illinois. Detta sedan en domare pausat utlämningen av honom.

Annons

Annons

Tonåringen närvarade inte vid fredagens domstolsförhandling i Lake County, där han greps i onsdags, rapporterar Reuters med hänvisning till AP.

Hans offentliga försvarare bad rätten att skjuta upp utlämningen eftersom han väntar på att få tillgång till en advokat. Rättens domare gick därefter med på försvararens begäran.

Nästa domstolsförhandling i fallet ska hållas den 25 september.

Pojken misstänks ha mördat två demonstranter som protesterade med polisvåld i staden. Protesterna i Kenosha inleddes efter det att 29-årige svarte Jacob Blake i söndags allvarligt skottskadats av polis. Hundratals demonstranter har sedan dess protesterat mot polisvåld. Vissa har vandaliserat, tänt eld på bilar och hus och drabbat samman med poliser.

Omständigheterna kring skjutningen är oklara, men enligt uppgifter ska Blake ha ingripit i någon form av konflikt i en bostad. Ett filmklipp från ingripandet visar hur polisen följer efter Blake till hans bil och skjuter honom på mycket kort avstånd när han öppnar dörren.

Blake vårdas på sjukhus och riskerar att bli förlamad från midjan och nedåt, enligt uppgifter från hans familj.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons