A-
A+

Möregårdh EM-klar – Källberg nära

Truls Möregårdh. Arkivbild.
Truls Möregårdh. Arkivbild.
BordtennisTT

Truls Möregårdh gjorde vad som behövdes och tog sig via två segrar vidare till huvudturneringen i pingis-EM i Warszawa. OS-uttagna Stina Källberg är också på väg att ordna en plats i där efter vinst i sin första kvalmatch.

Annons

Annons

19-årige Truls Möregårdh gjorde det dock inte utan visst besvär, och det märks att han fortfarande har en del kvar efter den knäoperation han genomgick i höstas.

Det är skönt att gå vidare, jag gjorde vad som behövdes, säger Truls Möregårdh.

I första matchen slog han Maksim Grebnev, Ryssland, en spelare som han mött många gånger under juniortiden och oftast besegrat.

Det såg inledningsvis bra ut, men ryssen vände underlägen både i andra och tredje set till vinst. I avgörande set låg Möregårdh under med 6–8 när han satte in en högre växel och vann med 12–10. I andra matchen vann Möregårdh i tre raka utan att förta sig.

Stundtals känns spelet bra, men jag har känner mig trött och därför försöker jag ta det lugnt, menar Truls Möregårdh.

OS-klara Stina Källberg vann tämligen smärtfritt sin första kvalmatch mot portugisiskan Leila Oliveira, som har en högre världsrankning, med 3–1 i set.

Långsam hall, passar inte riktigt mig. Nöjd med de två sista seten, fick henne stressad där, sammanfattar Stina Källberg.

Stina Källberg hoppas på ny vinst på onsdagen för att komma in i huvudturneringen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!