A-
A+

Möregårdh tillbaka i Eslöv: "Vill vinna SM-guld"

Truls Möregårdh är klar för spel i Eslöv för resten av säsongen. Arkivbild.
Truls Möregårdh är klar för spel i Eslöv för resten av säsongen. Arkivbild.
BordtennisTT

Eslöv kunde inte ha drömt om en bättre förstärkning.

Världsstjärnan Truls Möregårdh återvänder till pingisligan och har skrivit på för den skånska klubben för resten av säsongen.

Mest av allt vill jag ju vinna det där SM-guldet, säger 20-åringen till Skånska Dagbladet.

Annons

Annons

Möregårdh, VM-silvermedaljör i singel 2021, lämnade Eslöv i höstas för spel i Bundesliga-laget Neu-Ulm. Nu är bordtennistalangen tillbaka.

Han väntas finnas med i laget till nästa seriematch, hemma mot Spårvägen den 31 januari.

Jag måste ju hinna spela fem omgångar för att vara med i slutspelet så det är bara att köra på direkt. Det ska bli riktigt skoj och jag hoppas att det kommer mycket folk, säger Truls Möregårdh, som vann samtliga sina singelmatcher i pingisligan förra året, till Skånska Dagbladet.

I Tyskland var målet att hjälpa laget i tyska cupen och Champions League. Cupsegern är redan bärgad och i Champions League väntar semifinalspel i februari. Det sistnämnda kan Möregårdh delta i trots flytten till Sverige, som snarast är att betrakta som ett lån.

Man skulle kunna kalla det så. Det jag bryter är att jag slutar spela i Bundesliga för det får jag inte kombinera med svenska ligan. Men Champions league får man alltid spela och där vill de fortfarande ha med mig, säger Möregårdh till Sydsvenskan.

I fjol förlorade Eslöv SM-finalen mot Halmstad. Nu är Möregårdh sugen på revansch.

Jag saknar hajpen i ligan nu jämfört med förra säsongen. Ingen av de bästa är ju kvar i ligan. Så nu kan vi förhoppningsvis få igång hajpen igen, så att det kommer folk och tittar och att det snackas pingis. Men mest av allt vill jag ju vinna det där SM-guldet, säger han till Skånska Dagbladet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.