A-
A+

Mourinho tar över Roma: "En av de största"

José Mourinho. Arkivbild.
José Mourinho. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

José Mourinho är klar för Roma. Den italienska storklubben meddelar på sin hemsida att den portugisiske stjärntränaren tar över som huvudtränare inför nästa säsong.

Han ersätter Paulo Fonseca som slutar efter säsongen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det dröjde inte länge förrän José Mourinho löste ett nytt jobb. Drygt två veckor efter att han sparkades från Tottenham står det nu klart att det blir Italiens huvudstad för 58-åringen.

Mourinho kommer att ta över efter den här säsongen och har skrivit på ett treårskontrakt.

"Passionen från Romas supportrar övertygade mig om att ta det här jobbet och jag kan inte vänta på att inleda nästa säsong", säger han till Romas hemsida.

"En av de största"

Romas general manager Tiago Pinto verkar minst sagt nöjd.

"När José blev tillgänglig så tog vi direkt chansen att prata med en av de största tränarna någonsin", säger han.

Den tungt meriterade Mourinho, som har vunnit ligan i flera länder och har Champions League-titlar med Porto och Inter, kommer från en tung sejour i Tottenham. I London blev det bara 17 månader vid rodret och när han fick sparken för drygt två veckor sedan låg laget sjua i Premier League och hade slagits ut ur Europa League av Dinamo Zagreb i åttondelsfinal.

Annons

Annons

Besked efter storförlusten

Tidigare under tisdagen meddelade Roma att Paulo Fonseca slutar som klubbens tränare efter den här säsongen. Beskedet att den 48-årige portugisen snart har gjort sitt i Roma kommer två dagar före returen i Europa League-semifinalen mot Manchester United, då man på Olympiastadion i Rom ska försöka vända det näst intill hopplösa 2–6-underläget från det första mötet.

"Även om resultaten inte alltid har kommit på planen så vet vi att han har lagt många grundstenar som kommer hjälpa oss i vår utveckling", säger Tiago Pinto.

Fonseca ledde Roma till en femteplats i italienska ligan förra säsongen. I vår har det däremot gått tungt för klubben som har tappat mark i tabellen och nu ligger sjua.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr