Munskydd i kollektivtrafiken välkomnas

Rusningstrafik i tunnelbanan i Stockholm. Arkivbild
Rusningstrafik i tunnelbanan i Stockholm. Arkivbild
CoronavirusetTT

Kristoffer Tamsons, ordförande i branschorganisationen Svensk kollektivtrafik, välkomnar Folkhälsomyndighetens nya rekommendation om munskydd i kollektivtrafiken.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Detta är en välkommen helomvändning. För mig har munskydd i exempelvis rusningstrafik, liksom i andra sammanhang där det finns risk för trängsel eller är svårt att hålla avstånd, varit en självklarhet sedan länge", säger han i ett pressmeddelande.

Tamsons anser att utvecklingen under hösten visat på behovet av att använda alla tillgängliga verktyg för att minska smittspridningen.

"Att bära munskydd i sammanhang där det kan göra skillnad visar medmänniskor omtanke och hänsyn."

Kristoffer Tamsons är även moderat trafikregionråd i Stockholm och ordförande för SL. Redan i somras rekommenderade han SL:s resenärer att använda munskydd.

"Det har givetvis inte varit gångbart att Sverige så tydligt skilt ut sig från en nära nog enad omvärld och internationell expertis", heter det i pressmeddelandet.

Folkhälsomyndighetens rekommendation att bära munskydd gäller för arbetspendling på vardagar. De nationella riktlinjerna är tänkta att träda i kraft från den 7 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons