-
+

Munskyddskrav för resenärer i USA

Den som ger sig ut i trafiken i USA, så väl på land som till havs och i luften, ska ha munskydd på sig. Arkivbild.
Den som ger sig ut i trafiken i USA, så väl på land som till havs och i luften, ska ha munskydd på sig. Arkivbild.
USATT-Reuters

Alla som reser kollektivt i USA måste bära munskydd från och med måndag. Det är nu spikat av landets smittskyddsmyndighet, CDC, efter det att nytillträdde presidenten Joe Biden skärpt riktlinjerna.

Annons

Annons

Den som inte har på sig munskydd på flyget, båten, tåget, tunnelbanan, bussen, i taxin eller andra kollektiva färdmedel riskerar att straffas, även om den exakta påföljden inte är klarlagd. Samma munskyddskrav gäller de som befinner sig på flygplatser, järnvägsstationer, bussterminaler och liknande.

"Ett krav på munskydd i vårt transportsystem kommer att skydda amerikaner och ingjuta hopp om att vi återigen kan resa på ett säkert sätt under den här pandemin", menar CDC:s avdelningschef Martin Cetron.

Många transportbolag har redan egna krav på munskydd, däribland flera flygbolag. Smittskyddsmyndigheten CDC vill inom en snar framtid se krav på negativt covid-test även när det gäller flygresor inom USA. Något som flygbolagen hittills varit skeptiska till.

USA:s krav på munskydd kommer även att gälla alla som vistas i federala myndighetsbyggnader.

Något speciellt krav på munskyddets utformning finns inte, vilket verkar innebära att såväl hemmagjorda som mer avancerade går bra.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss