A-
A+

Murray fick slita för segern i Stockholm Open

Andy Murray i sin första Stockholm Open-match.
Andy Murray i sin första Stockholm Open-match.
TennisTT

Andy Murray får spela vidare i Stockholm Open. Den skotske stjärnan vann sin första match, mot norske kvalspelaren Viktor Durasovic, med 6–1, 7–6 (9–7).

Annons

Annons

Det var en avsevärd skillnad på spelarnas meritlistor inför tisdagskvällens drabbning i Kungliga tennishallen.

Å ena sidan Murray, den förre världsettan med 46 titlar i karriären och totalt mer än 62 miljoner dollar i inspelade prispengar.

Å andra sidan Durasovic, den 354-rankade norrmannen som efter ett lyckat kval för första gången hade tagit sig i en ATP-turnering i singel.

Den tidigare så skadedrabbade Murray, nu 144:a i världen, är visserligen en annan spelare än i sina glansdagar. Men inledningsvis var klasskillnaden ändå enorm. Raskt gick Murray fram till 5–0 och till slut en enkel setseger med 6–1, efter bara 25 minuters spel.

När Murray kopplade ett 3–1-grepp i andra set trodde nog de flesta att matchen snart skulle vara överstökad. Men 24-årige Durasovic gav sig inte så enkelt och lyckades skapa spänning inför hyfsat välfyllda läktare i den anrika tennisarenan i Stockholm.

Jag fick en väldigt bra start men i andra set började han spela bättre och var mer bekväm på planen, säger skotten.

Andy Murray såg stundtals frustrerad ut när Viktor Durasovic tog sig ikapp och lyckades tvinga fram ett tiebreak. Väl där samlade 34-åringen till slut ihop sig. Efter att först ha sumpat två matchbollar, och sedan räddat en setboll, avgjorde Murray och vann tiebreaket med 9–7.

I åttondelsfinalen på onsdagskvällen blir motståndet av högre klass. Då väntar försteseedade italienaren och världsnian Jannik Sinner för Murray.

Han har haft ett fantastiskt år. Det blir ett stort test för mig, säger Murray i segerintervjun.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.