A-
A+

Musk öppnar dörren för avstängda Twitter-konton

Elon Musk har inte fattat beslut kring Donald Trumps konto än men säger sig ha en lösning för att stoppa hatiska inlägg på Twitter. Arkivbild.
Elon Musk har inte fattat beslut kring Donald Trumps konto än men säger sig ha en lösning för att stoppa hatiska inlägg på Twitter. Arkivbild.
USATT

Twitters nye ägare Elon Musk skriver på sitt privata Twitterkonto att flera användare som bannlysts från sociala medier-plattformen är välkomna tillbaka.

Men frågan om huruvida Donald Trump ska få återvända till plattformen är ännu inte löst.

Annons

Annons

De första namnen som han själv presenterar är komikern Kathy Griffin, psykologen och internetpersonligheten Jordan Peterson och Babylon Bee som är en konservativ kristen satirwebbplats.

Hur det blir med USA:s tidigare president Donald Trump är inte klart, skriver Musk. Den tidigare amerikanske presidentens konto stängdes ned i januari förra året, dagar efter attacken mot kongressbyggnaden Kapitolium.

Twitter kommer också att använda sig av ett nytt sätt att motarbeta hatiska inlägg. Grovt översatt skriver Musk att Twitter ska stå för yttrandefrihet men inte räckviddsfrihet. Inlägg som bryter mot plattformens värderingar ska tryckas ned i flödet, vilket ska innebära att de kan sökas upp men inte visas i användares flöden. Det ska heller inte gå att tjäna pengar på sådana inlägg, skriver han.

Sedan Musk köpte Twitter har han gjort flera utspel på plattformen. Bland annat införde han en funktion där användare kunde köpa den blå verifieringsbocken för åtta dollar i månaden, vilket ledde till många fejkkonton. Funktionen togs senare bort.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.