A-
A+

Musks AI-tjänst ska svara med humor och sarkasm

X, plattformen tidigare känd som Twitter, och dess ägare Elon Musk har stora AI-planer.
X, plattformen tidigare känd som Twitter, och dess ägare Elon Musk har stora AI-planer.
TechTT

Mer sarkasm, mer realtid. Så vill Elon Musk att X nya AI-tjänsten Grok ska slå konkurrenterna.

Grok är namnet på X, tidigare Twitter, och ägaren Elon Musks nya AI-tjänst. Musk har i dagarna närvarat när politiska ledare och företag från hela världen träffats i Storbritannien för att diskutera artificiell intelligens (AI) och framtidens teknik. Han har även passat på att berätta mer om hur hans egen plattform X jobbar med sin kommande konkurrent till Chat GPT.

Musks version av en "chattrobot", Grok, kommer att vara integrerad med X, men enbart för de betalande premiumanvändarna av plattformen. Enligt AI-avdelningen inom X tar Grok sin inspiration från sci-fi klassikern "Liftarens guide till galaxen" och levererar svar med "humor och sarkasm".

Grok ska även ha tillgång till "realtidsinformation" via X. Exakt hur det ska gå till framgår inte i detalj, men techsajten The Verge skriver att inlägg på X kan utgöra den information som Grok sedan skämtsamt får fram.

Sist en AI-tjänst försökte bygga sin "personlighet" och svar på vad användare på dåvarande Twitter skrev tog det ungefär ett dygn för "roboten", Microsofts Tay, att uttrycka sig grovt kvinnofientligt och antisemitiskt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.