Nadal förlorade semifinalen i Paris

Rafael Nadal förlorade semifinalen i stortävlingen i Paris mot Alexander Zverev.
Rafael Nadal förlorade semifinalen i stortävlingen i Paris mot Alexander Zverev.
TennisTT-AFP

Rafael Nadal må vara närmast oövervinnerlig på grus i Paris, men inomhus i samma stad går han att besegra.

Alexander Zverev vann semifinalen mot spanjoren i Paris Masters i två raka set.

Annons

Annons

Det var den andra vinsten i rad mot Nadal för Alexander Zverev som vann med setsiffrorna 6-4, 7-5. Tidigare på dagen avancerade ryssen Daniil Medvedev till final efter seger mot Milos Raonic, Kanada, med 6-4, 7-6.

Rafael Nadal har tagit 20 grand slam-titlar, men aldrig vunnit stortävlingen i Bercyarenan och det blir ingen seger där i år heller.

Jag var med i matchen till slutet mot en spelare som spelar väldigt bra på det här underlaget och som han har vunnit väldigt mycket på, säger Nadal efter matchen. Så det har ändå varit en bra turnering för mig.

Tysken Zverev har visat storform under hösten då spelprogrammet fått kastats om på grund av coronapandemin och vann nyligen båda de ATP-turneringar som spelades i Köln. Nu kan han ta sin tredje raka turneringsseger.

Zverev har vunnit fem av de sex matcherna han spelat mot Medvedev, men han tycker inte att det ger honom någon större fördel.

Statistik är en sak, men i en final är allting annorlunda, säger Zverev.

Rafael Nadal hade hoppats kunna tangera Novak Djokovics rekord på 36 Masterstitlar med en seger i Paris, men får nu ladda om till ATP-slutspelet i London som inleds om en vecka.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons