A-
A+

Nadal siktar mot comeback i december

Rafael Nadal grimaserar under en av de två matcher han hann spela i USA i augusti innan fotskadan åter satte stopp för spel.
Rafael Nadal grimaserar under en av de två matcher han hann spela i USA i augusti innan fotskadan åter satte stopp för spel.
TennisTT

Nästan ett halvår efter senaste stormatchen siktar Rafael Nadal på en återkomst till tennisen. Om foten tillåter det står 35-åringen åter på en tennisbana i december.

Annons

Annons

Rafael Nadal har i år missat såväl Wimbledon och US Open som OS-tennisen i Tokyo. Men nu ser hans fotskada ut att vara på väg att läka.

Min plan är att spela i Abu Dhabi i december och sedan i någon turnering inför Australien och så Australian Open. Det är det jag siktar på, sade Nadal i Paris på måndagen.

Det var i just Paris, i Franska mästerskapen, som Nadal senast spelade i en stor turnering. Han skadade foten i semifinalförlusten mot Novak Djokovic och meddelade några dagar senare att han skulle ta en kortare paus.

I augusti skrev han på Twitter att han avbröt hela säsongen. "Jag har lidit mer än jag borde av min fotskada i över ett år och jag måste ta en paus", skrev han.

Nu är tongångarna alltså lite ljusare.

Foten behöver fortfarande bli lite bättre, men jag tränar över en timme om dagen så det är positivt. Vissa dagar är bättre än andra men jag har många fler positiva dagar än negativa, säger Nadal.

Spanjoren jagar en 21:a grand slam-titel. Han har bara vunnit en gång i Melbourne, år 2009.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.