A-
A+

Nagelsmann till Bayern: "Med tungt hjärta"

Julian Nagelsmann. Arkivbild.
Julian Nagelsmann. Arkivbild.
FotbollTT

Julian Nagelsmann lämnar Emil Forsbergs RB Leipzig efter säsongen. Den 33-årige fotbollstränaren är klar för rivalen Bayern München.

"Jag har aldrig gjort någon hemlighet av att jag lockas av tränarpositionen i Bayern", säger Nagelsmann.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter de senaste dagarnas allt mer ihärdiga rykten var tisdagens besked ingen sensation. För när tungviktaren Bayern München knackade på dörren spelade det helt enkelt ingen roll att Julian Nagelsmann, en av fotbollsvärldens högst aktade unga tränare, stod under kontrakt.

Från och med den 1 juli flyttar han därför från Leipzig till München och tar över tränarsysslan efter Hansi Flick, som enligt Bayern valt att bryta sitt kontrakt trots två år kvar på avtalet.

Tidernas dyraste

"Jag lämnar RB Leipzig med tungt hjärta. Här tränar jag ett fantastiskt lag i en klubb som erbjuder alla möjligheter och de bästa förutsättningarna för att nå framgång", säger Julian Nagelsmann till RB Leizpigs hemsida.

"Leipzig är något speciellt – och ändå lämnar jag. Jag har aldrig gjort någon hemlighet av att jag lockas av tränarpositionen i Bayern München och att jag gärna skulle ta jobbet om en sådan unik möjlighet uppstod.

Att RB Leipzig släpper sin guldklimp trots att han står under kontrakt stavas naturligtvis: pengar.

Enligt tyska fotbollsmagasinet Kicker har Leipzig krävt drygt 250 miljoner kronor för att gå med på en övergång. Det skulle i så fall vara fotbollens dyraste tränarövergång genom tiderna.

"Naturligtvis tecknade vi ett långtidskontrakt som inte inkluderade ett scenario där han lämnar klubben. Men Julians starka önskan att få coacha FC Bayern fick oss att, efter intensiva diskussioner, öppna dörren om vissa villkor uppfylldes", säger RB Leipzigs vd Oliver Mintzlaff.

"Vi lyckades göra detta efter diskussioner med Bayern, där vi kunde få våra ekonomiska förväntningar uppfyllda."

Annons

Annons

Forsbergs framtid osäker

Förra året förde Nagelsmann Leipzig till semifinal i Champions League och även den här säsongen nådde laget slutspel i turneringen. I år har man dessutom skuggat Bayern München i Bundesliga, och med tre omgångar kvar är Leipzig tvåa, sju poäng från serieledningen.

Svenske landslagsmittfältaren Emil Forsbergs framtid i Leipzig är också osäker. Han har en säsong kvar på sitt kontrakt, men har tidigare sagt att han inte vill gå in i nästa spelår utan en förlängning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr